Men hjälp.

En historienörd som jag älskar ju att kolla på historieprogram, såklart. Svenskarnas historia är ganska kort, särskilt den industriella och tekniska. Vi blev ju typ inte civiliserade förrän väldigt sent, de flesta var före oss, hoho... Men anyways. Så just nu sitter jag och knarkar "sveriges hemligheter" på svt play, de tar med mycket gammalt och visar gamla bunkrar och shit, men också nya grejer som FRA (som dock är väldigt nygammalt, det fick ju uppmärksamhet igen med FRA-lagen 2009 eller vad det nu var).

Ska skriva mer om det sen. Har sett världens roligaste grej, hohohooo!
Del 3 av 12 handlar om just Stockholms hemligheter.
Tidigt 1900-tal. Tänk dig nu att du äger ett hus på Skeppsbron. Du går in på din fru när hon har sex med en annan och blir jättesårad och upprörd, vad gör du?
Såklart. Du gjuter in ett ledsamt ansikte över entrédörren. Och det ska stirra ut över... Din frus könsorgan.
Det finns ett gjutet mansansikte, mitt i stan, och det sägs att när det regnar så rinner det ner ifrån ansiktet ner till en gjuten mutta, det ska tydligen se ut som tårar.
Alltså wtf! Det är ju epic! Det är som att lägga ut nakenbilder på sitt otrogna ex (vilket jag inte stödjer whatsoever, behövde bara lägga till det) fast för 100 år sen. Och hur många gjorde det på den tiden? Awesome.

Hatar dock att programmet inte är så intressant som jag hoppades på. Vissa grejer är tuffa, men de flesta är bara.. Meh..
Ett exempel är när de hade något program om en "skattkammare" i Jönköping, de har grävt ut ett berg under 40-talet för att gömma Sveriges dyrbarheter där ifall tyskarna skulle invadera. Programledaren låter ASexcited när han berättar det här (det här är bara ungefär vad han sa. Minns inte ordagrant men minns hela syftet):
"Här inne hyrde regeringen ut några platser till andra viktiga företag och människor, och medan regeringen städade ur sina valv så fort faran var över så finns det fortfarande massa spännande lämningar kvar här!! Vi går in!!"
JAAA, jättespännande, tell me, tell me!
... Gröna skåp.
WOW. Gröna skåp som ser typ ut som skåpen vi har i skolan fast större...
Dock är det väl lite tufft att flera fortfarande är låsta och oöppnade, varför inte öppna och kolla?! Jag vill se vad folk prioriterar att gömma från nazisttyskar!

Puss på er! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0